Voor welke diensten kan je bij een webdesigner terecht?

Voor welke diensten kan je bij een webdesigner terecht?

1. Webdesign

Een goede webdesigner maakt een unieke website op maat van jouw bedrijf die volledig past bij jouw verhaal. Bij het kiezen van een webdesigner controleer je best of de gemaakte designs uitblinken door hun eenvoud, overzichtelijkheid en duidelijkheid. Houden zij rekening met je wensen? Dan zie je dit terug in het eindresultaat, zowel op technisch vlak als in de lay-out. Tip: Kijk eens naar het portfolio van de webdesigner vooraleer je in zee gaat.

2. SEO

Search Engine Optimization is het optimaliseren van een website met het oog Met het oog op goede resultaten in zoekmachines zoals Google. Aan deze techniek besteden sommige webdesigners speciale aandacht, zodat nieuwe klanten heel gemakkelijk de weg naar je website vinden. Het is belangrijk dat bij het webdesign rekening gehouden wordt met hoe de resultaten door de zoekrobots gelezen worden. Een websitebouwer tracht de site te optimaliseren zodat de resultaten in de zoekmachines optimaal zijn en staan je met raad en daad bij over de inhoud van de site.

3. Analyse & SEA

SEA staat voor Seach Engine Advertising, dat gaat over het adverteren in zoekmachines. Door te adverteren in zoekmachines krijgt jouw boodschap dan een veel sterkere plaats in de zoekresultaten. Het is dus een efficiënte manier om meer bezoekers naar jouw website te leiden. Webdesigners die je helpen met SEA Zorgen met succesvolle advertenties voor een hoge doorklikratio en return on investment.

4. Responsive webdesign

De tijd dat websites enkel bekeken werden op een desktop is ondertussen al lang verleden tijd. Sinds de komst van smartphones en tablets is het dan ook belangrijk om een mobielvriendelijke website te hebben. Dat wil zeggen dat je website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van elk apparaat maar ook dat die snel laadt en volledig functioneel blijft, of het nu gaat om een desktop, laptop, tablet of een mobiele telefoon.

5. Copywriting

Copywriting gaat over het schrijven van teksten met als doel de lezer te activeren. Het wordt ook wel commercieel schrijven genoemd. Je kan een website uiteraard ook zelf van inhoud gaan voorzien maar onderschat een goede copywriting vooral niet. Een goede copywriter zorgt ervoor dat men jouw verhaal kan vertellen doorheen de hele website maar ook de bezoeker weet te overtuigen. Wedden dat je rendement zal stijgen met een goede copywriting?

6. Content Management Systeem

Een Content Management Systeem (CMS) is gebruiksvriendelijke software die je toelaat om je website zelf gemakkelijk te onderhouden, zonder in broncode te moeten werken, maar een CMS vergt wel degelijk wat kennis en gewenning. Denk maar aan WordPress, Drupal, Joomla… Wil je af en toe zelf iets op de website zetten? Dan is het raadzaam om een website met CMS te laten maken.

7. Webshop

Een webshop geeft de mogelijkheid om ook online te verkopen en specifieke online acties te organiseren. Naast een goed design is het belangrijk dat de navigatie van je website goed zit zodat bezoekers makkelijk vinden wat ze zoeken en dat je website voldoende vertrouwen uitstraalt zodat die ook optimaal converteert. Een webdesigner zal je helpen om functies te maken op maat van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het inlezen van je producten aan de hand van een kassasysteem, dropshipment, automatische facturatie…

8. Online marketing

Je nieuwe website of webshop mag nog zo gebruiksvriendelijk zijn en een goed design hebben. Wanneer je niet gevonden wordt door de juiste mensen zal het niet het gewenste resultaat geven. Daar kan je webdesigner bij helpen! Denk maar aan e-mailmarketing, social media, direct marketing… Je webdesigner kan helpen met een campagne te bedenken die past bij jouw doelstellignen.

 

9. Domeinnaamregistratie en webhosting

Wanneer je een eigen website laat bouwen heb je 3 zaken nodig: een design, een domeinnaam en webhosting. Je kan ’t vergelijken met een huis. Je hebt een bouwgrond nodig (webhosting), een adres (domeinnaam) & inrichting van je huis (webdesign). Een webdesigner gaat uiteraard zorgen voor het design van je website maar die kan je ook helpen bij het registreren van een goede domeinnaam en zoeken naar een betrouwbare hostingpartner en het juiste hostingpakket dat past bij jouw website betreft capaciteit en webruimte.

10. Onderhoud van je website

Het is altijd een goed idee om een onderhoudscontract af te sluiten met je webdesigner. Je website is namelijk nooit écht klaar. Denk maar aan updates van contentmanagementsystemen, het voorkomen van kwetsbaarheden op je website maar ook beroep kunnen blijven doen op de expertise van een webdesigner is altijd mooi meegenomen.

Nog op zoek naar de geschikte webdesigner voor jouw project? Vraag hier 3 offertes aan van betrouwbare webdesigners uit je buurt. 

Door Nomeo 11/05/2022
Blijf op de hoogte
Registreer je domeinnaam

Domeinnaam bij nomeo - vanaf 6€/jaar

.
Recente berichten
Eblog berichten