Hoe kies je een goede domeinnaam? 5 tips

Hoe kies je een goede domeinnaam? 5 tips

Een domeinnaam is je digitale adres op het internet. In ons geval is dat www.webdesigner.be, ‘webdesigner’ is in dit geval de naam en ‘be’ de extensie. Het is belangrijk om een goede domeinnaam te kiezen, zo vergroot je de zichtbaarheid en herkenbaarheid van je bedrijf en straal je meer professionaliteit uit. Dus: een domeinnaam kiezen? We geven je 5 tips om de juiste keuze te maken!

TIP 1: Kies voor een duidelijke naam

Je kiest best voor een domeinnaam die je precies schrijft zoals hij wordt uitgesproken. Dit kan je testen door aan familieleden en/of vrienden te vragen of ze je website even kunnen opzoeken. Wanneer je hier geen rekening mee houdt bestaat de kans dat ze niet bij jou uitkomen omdat er zo makkelijker typo's worden gemaakt.

TIP 2: Ga voor een unieke domeinnaam

Het spreekt misschien voor zich, maar probeer voor een originele domeinnaam te kiezen.  Een unieke domeinnaam is voornamelijk belangrijk voor de herkenbaarheid ervan. En, natuurlijk, om te vermijden dat er verkeer naar concurrenten gaat.

TIP 3: Kies de juiste extensie

Onze tip? Registreer de meest voorkomende extensies met je domeinnaam. Daarmee vermijd je dat anderen die kunnen registreren. Ben je vooral gericht op een Belgisch publiek? Ga dan voor een .be-domeinnaam. Zie je het allemaal wat groter? Kies dan voor de .com-domeinnaam.
Of maak gebruik van de domeinnaamwizard van nomeo om te kijken welke extensies het best bij je passen.

TIP 4: Keep it short and simple

Deze tip leunt wat op verder op onze eerste tip. Maar we willen hier graag aan toevoegen dat overbodige woorden zoals ‘the’ niet in je domeinnaam hoeft te plaatsen. De regel is simpel: hoe korter en eenvoudiger, hoe beter. Korte domeinnamen worden doorgaans ook veel sneller onthouden en ze zijn ook gemakkelijker om in te voeren en te delen via sociale media.

TIP 5: Vermijd koppeltekens en cijfers

Last but not least: vermijd koppeltekens en cijfers. Met een koppelteken in je domeinnaam loop je opnieuw het risico op fouten en verwarring. Daarnaast is het uitspreken van een domeinnaam met een koppelteken eerder vervelend. Cijfers raden we eerder af wanneer ze niet nodig zijn. Wanneer je een cijfer gebruikt opnieuw verwarring omdat men vaak niet weet of het gaat over een twee of een 2.

Met deze 5 tips heb je in no time een geschikte domeinnaam voor je website gevonden. Vergeet niet om te checken of die nog beschikbaar is!

Door Nomeo 26/05/2021
Blijf op de hoogte
Registreer je domeinnaam

Domeinnaam bij nomeo - vanaf 6€/jaar

.
Recente berichten