Een onderhoudscontract voor je website is een must

Een onderhoudscontract voor je website is een must

Zowat alle websites tegenwoordig zijn gebouwd in een contentmanagementsysteem. Daarin kan je gemakkelijk zelf de inhoud van je website aanpassen met nieuwe blogs of producten

Hierdoor wordt de drempel laag om zelf je website te onderhouden. Toch is het in de meeste gevallen een goed idee om – zelfs als je de inhoud van je website zelf aanpast – een onderhoudscontract af te sluiten met je webdesigner. En dat leggen we hieronder uit. 

Beschikbaar voor je vragen

De eerste reden ligt voor de hand: zelfs al ben je een doorgewinterde marketeer, het is vrijwel onmogelijk om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden om het maximum uit het cms (contentmanagementsystemen) te halen. Je webbouwer kent het cms en jouw website door en door. Een onderhoudscontract voor je website bevat meestal een aantal uren voor ondersteuning om je te helpen bij vragen voor het realiseren je doelstellingen.

Updates installeren

Contentmanagementsystemen als Wordpress, Drupal en Joomla evolueren continue aan een snel tempo. De meeste komen enkele keren per jaar met een nieuwe versie die tientallen verbeteringen met zich mee brengt en problemen oplost. Je webdesigner volgt de evoluties op en installeert de updates zodat je website continue technisch in orde blijft. Dat lijkt eenvoudig, maar bevat toch wel enkele valkuilen: ook thema’s, plugin’s en maatwerk moeten geschikt zijn voor de laatste versie.

Veiligheid

Wordpress en Drupal zijn de motoren onder tientallen miljoenen websites. Ze zijn populair geworden door hun open opzet waarmee op een gemakkelijke manier iedereen uitbreidingen kan maken en de software naar zijn hand kan zetten. Dat is net ook de zwakte, die aantrekkelijk is voor hackers met kwade bedoelingen. De bouwers van een contentmanagementsysteem brengen regelmatig patches uit voor nieuw ontdekte kwetsbaarheden. Het is een must om deze patches uit te voeren zodat die kwetsbaarheden in je site gedicht worden.

Veiligheid II

Het internet evolueert snel. Op het gebied van veiligheid is er een continu kat-en-muisspel waarbij makers van browsersoftware als Google (Chrome), Microsoft (Edge) en Mozilla (Firefox) nieuwe technieken opleggen. Wie kent CORS, CSP, X-Frame-options headers en versleutelingsalgoritmes als zijn broekzak? Je webdesigner evalueert ze en past ze toe op jouw website. Zo krijgen kwaadwilligen minder kansen en zo je online reputatie hoog te houden.

Proactief

Naast deze diensten zijn webdesigners altijd in de weer om je de beste service aan te bieden op jouw maat. Zo kan je vaak ook een beroep doen op hun expertise zodat je website altijd snel zichtbaar is voor je bezoekers, die correct omgaat met nieuwe technieken en standaarden en goed werkt op alle toestellen.

Al die diensten besparen je niet alleen tijd (en dus geld) maar ze beschermen je online investering en ze verlengen de levensduur van je website.

Bovendien is een bijgewerkte, snelle en veilige website voor zoekmachines een plus om een betere ranking te bekomen en zorgt het voor een optimale beleving voor je bezoekers.

Overtuigd? Vraag aan je webdesigner naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract. Heb je nog geen webdesigner? Vraag dan hier gratis 3 offertes aan en kies de webdesigner die bij je past.
Door Nomeo 19/03/2021
Blijf op de hoogte
Registreer je domeinnaam

Domeinnaam bij nomeo - vanaf 6€/jaar

.
Recente berichten