Zelf een website maken zonder enige technische kennis is tegenwoordig een eitje. Je kan via verschillende platformen een gebruiksvriendelijke thema kiezen dat past bij je bedrijf en meestal aan een relatief goedkope prijs. Maar toch is de kans groot dat je in de loop der tijd zal botsen tegen enkele problemen die je vooraf niet had kunnen voorzien. Denk maar aan de structuur van je website, een goede vormgeving, de snelheid van je website, de vindbaarheid in zoekmachines, enzovoort. Waarom je toch beter kiest voor een webdesigner in tijden van webbuilders? Wij klaren het graag voor je uit.
1. Wat kan een webdesigner dat tools niet kunnen?
Een goede webdesigner gaat een website maken die volledig in lijn staat met je corporate branding. Dat wil zeggen dat je je bedrijfsnaam en huisstijl gaat inzetten voor je volledige communicatie. Het is de snelste manier om jouw producten en/of diensten extra geloofwaardigheid en meerwaarde te geven. Daarnaast is een webdesigner eveneens bekend met alle technische perikelen. Denk maar aan je domeinnaam, webhosting, fouten opsporen en herstellen, het responsief maken van je website, snelle laadtijden, SEO, wettelijke verplichtingen en nog zoveel meer.
2. Time is money
Wanneer je een website nodig hebt is het vrij waarschijnlijk dat je zelf een bedrijf of organisatie beheert. Zelf een website bouwen, ook met een webbuilder, is een werk van lange adem waar heel veel tijd en denkwerk inkruipt. De tijd die jij nodig hebt om zelf een website te bouwen en op punt te zetten, kon je ook gebruiken voor andere belangrijke zaken. Daarnaast is de kans eerder klein dat je beschikt over dezelfde expertise van een gekwalificeerde webdesigner en er is helaas geen snelweg om op korte tijd alles te leren. Waar jij misschien wel weken over doet, is dat voor een doorgewinterd professional een eitje. Met andere woorden zal een specialist je dus veel tijd (en ook geld) besparen.
3. Het belang van een sterk visueel design
De eerste indruk van een website is voor maar liefst 94% gebaseerd op het visueel design. Dan besef je wellicht dat een sterk visueel design dus van groot belang is. Allereerst gaat een webdesigner dus kijken naar wat voor onderneming je hebt, wat je noden zijn en wat je kernwaarden zijn. Op basis daarvan wordt je huisstijl gemaakt en die wordt dan doorgetrokken over je volledige website. Een goede webdesigner gaat rekening houden met de juiste kleuren, leesbare lettertypes, de grootte van het lettertype, kwalitatief beeldmateriaal, waar een CTA zich moet bevinden, de gebruiksvriendelijkheid van je website, enzovoort... Dat zijn zaken waar je wellicht zelf niet zoveel aandacht aan zal schenken als een goede webdesigner. Ook belangrijk om te weten is dat een professionele website voor meer vertrouwen zorgt naar bezoekers toe.
4. Een website die ook gevonden wordt door bezoekers
Een mooie en gebruiksvriendelijke website die ook nog eens op één lijn zit met je kernwaarden, dan ben je al een heel eind ver. Maar dan is er ook nog zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO. Dat wil zeggen dat je website ook effectief wordt gevonden in zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Je bent er wellicht van op de hoogte dat je kan betalen om hoger in zoekresultaten te verschijnen, maar je kan door bepaalde acties uit te voeren ook al een heel eind ver komen. Alleen is het geen exacte wetenschap, maar gelukkig kan een webdesigner je daarmee op weg helpen. We willen hier ook nog even bij zeggen dat een webdesigner niet per se een SEO-specialist is, maar gelukkig kan je bij je zoektocht naar een geschikte webdesigner daar wel naar op zoek gaan. SEO is vooral belangrijk om je naamsbekendheid en zichtbaarheid op te bouwen, je krijg daardoor een groter bereik, meer websitebezoekers en op het einde van de rit ook heel wat potentiële klanten. Want wat ben je met een fantastische website waar niemand weet van heeft?
5. Een website is nooit écht af
Eens je website gebouwd is, zijn er nadien ook nog zaken die moeten gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan updates van software, nieuwe functionaliteiten die je nodig hebt, producten die op je website moeten verschijnen, nieuwe content... Je webbouwer kent het CMS en jouw website eigenlijk door en door, daarom is het voor hem gemakkelijk om aanpassingen of updates door te voeren die ervoor zorgen dat je het meeste uit je website kan halen. Om die taak uit handen te geven kan je een onderhoudscontract afsluiten met je webdesigner, dat bevat meestal een aantal uren waarin je dan ondersteuning krijgt om je te helpen je website op punt te zetten. Al deze diensten besparen je niet alleen tijd en geld maar ze beschermen je online investering en ze verlengen zo de levensduur van je website.
Net zoals ons overtuigd dat een webdesigner wel degelijk een goed idee is? Dan helpen wij je graag bij je zoektocht naar een gekwalificeerde webdesigner. Vul hier je gegevens in en ontvang in een mum van tijd 3 offertes van webdesigners die voldoen aan jouw eisen.