Waarom een responsief design zo belangrijk is!

$article->title

Waarom een responsief design?

Je hebt het vast en zeker zelf al eens ondervonden. Je opent een website op je smartphone en je begint je onmiddellijk te ergeren aan het feit dat alle teksten en foto’s door elkaar vloeien. Er is nog kop, nog staart aan te krijgen. Je probeert wat te zoomen en naar alle richtingen te navigeren maar het loopt voor geen meter. Op dat moment klik je de pagina weg en surf je gewoon naar een concurrerende website.

Zoals je allicht wel weet hebben alle mobiele toestellen waaronder tablets en smartphones hun eigen beeldresolutie. Een responsieve website gaat ervoor zorgen dat deze zich gaat aanpassen aan het beeldscherm van het apparaat. Dit zorgt ervoor dat alle bezoekers kunnen genieten van een optimale webervaring.
Hierdoor gaan bezoekers meer tijd op jouw website spenderen wat uiteindelijk één van de hoofddoelen is.

 

Wat zijn de nadelen als je website niet mobielvriendelijk is?

Om te beginnen resulteert deze in het afhaken van ongeveer 60% van je bezoekers. Dat is veel, heel veel! Meer dan de helft van jouw bezoekers gaan dus op zoek naar een website die wel geniet van een responsief design.
Een ander groot nadeel dat verbonden is aan een niet responsieve website is de ranking in de zoekmachines! Deze houden hier helemaal niet van. Deze websites worden minder goed beoordeeld en gaan dus lager in de zoekresultaten verschijnen. Een responsief design is dus ook rechtstreeks gekoppeld aan zoekmachine optimalisatie oftewel SEO.

Consumenten spenderen de laatste jaren meer en meer tijd op hun mobiele apparaten zoals smartphones of tablets. Aangezien dit een stijgende trend is, is het dus belangrijker dan ooit om jouw website mobielvriendelijk te maken. Jouw concurrenten doen dat ook. Het bezitten van een mobielvriendelijke website is echt geen optie meer … het is een absolute vereiste als je de groei niet wil missen.

 

Voor meer informatie over een mobielvriendelijke website kunt u ons vrijblijvend contacteren

Door MRWebdesign 25/11/2020
Blijf op de hoogte
Registreer je domeinnaam

Domeinnaam bij nomeo - vanaf 6€/jaar

.
Recente berichten
Eblog berichten