Je webshop runnen tijdens je vakantie: 4 tips

$article->title

Het grootste voordeel aan een webshop? Die is 24/7 open! Bezoekers kunnen dus shoppen wanneer het hen uitkomt. Maar wat als je het jou even niet uitkomt? Wij geven je 4 tips wat je kan doen met je webshop terwijl jij op vakantie bent.

1. Later leveren

De meest gebruiksvriendelijke optie is om op je website te melden dat producten die in jouw vakantieperiode worden besteld, pas verzonden worden wanneer je terug bent.

Wees duidelijk in je communicatie wanneer je terug beschikbaar bent en vergeet niet om de langere levertijd op elke bestelpagina te vermelden. Extra tip: Maak gebruik van je sociale media kanalen om je boodschap te verspreiden

2. Vervanging zoeken

Kijk eens in je kennissen- of vriendenkring of er iemand tijd heeft om de taken tijdelijk op zich te nemen. Een goede voorbereiding en het nodige vertrouwen zijn hier natuurlijk onmisbaar. Denk ook gerust aan collega’s die tijdelijk een nieuwe of extra verantwoordelijkheid opnemen.

Je klanten zullen er niets van merken waardoor je ook geen verlies zal lijden.

3. Schakel over op fulfilment

Wil je jezelf een hoop werk besparen? Dan kan je enkele taken professioneel gaan uitbesteden. Zo kan je overschakelen op een fulfilmentcentrum. Dat zijn bedrijven die alles na de verkoop voor jou uit handen nemen zoals bijvoorbeeld orderpicking, verpakking, verzending…

Elk fulfilmentcentrum heeft een ander manier van werken maar er zijn wel degelijk bedrijven die je kan inschakelen tijdens jouw vakantieperiode. Zo vertrek je met een gerust hart op vakantie, al hangt daar wel een prijskaartje aan vast.

4. Tijdelijk de webwinkel sluiten

Door je webwinkel tijdelijk te sluiten kunnen mensen nog steeds je website bezoeken maar tijdelijk geen aankopen meer doen. Zorg wel voor een duidelijke vermelding dat bezoekers door hebben dat ze na jouw vakantieperiode wel weer in jouw webshop terecht kunnen. Vergeet niet om eventuele reclamecampagnes zoals facebookadvertenties of Google Ads op pauze te zetten om (extra) drukte te vermijden.

Je trouwe klanten zullen dit heus wel begrijpen. Je kan hen ook reeds vooraf via bijvoorbeeld een e-mail of een blogbericht op de hoogte brengen van je aankomende vakantie.

Ben je nog op zoek naar iemand die voor jou een webshop maakt? Vraag dan snel je offerte aan en vergelijk met verschillende webdesigners.

Door Nomeo 17/08/2021
Blijf op de hoogte
Registreer je domeinnaam

Domeinnaam bij nomeo - vanaf 6€/jaar

.
Recente berichten
Eblog berichten