GDPR compliancy voor iedere website

$article->title

Op 4 februari kondigt CNIL, de franse persoonsgegevensautoriteit aan dat iedereen nog tijd heeft tot 31.3.21. HEden, 5.2.21 kondigt Feweb aan dat de onderhandeling met de Belgische autoriteit geen gehoor krijgt en online marketing en digitale webservice zeer moeilijk wordt.

Het komt neer in essentie op cookiebannering, cookiesbeleid en cookiesselector. 

Iedere website dient de bezoeker de keuze te laten tussen essentiële, analytische en gedeelde cookies.

Maar is dit genoeg ?

70% van de websites in de Antwerpse Noorderkempen (regio : Essen -  Wuustwezel - Kalmthout) voldoet niet aan de informatieplicht via een privacy statement en een cookiebeleid met banner en keuze.

Verwacht U dus aan verstrengingen en controles in België !

 

Wat kan wdcom360 je bieden?

- DPO-as-a-service inhuurdienst,

- Opmaken van verplicht persoonsgegevensverwerkingregister

- Negociatie DPA (data protection agreement) met uw leveranciers en partners om de GDPR regels in een overeenkomst te gieten, en eventueel te begeleiden van een ITA (international transfer agreement)

- GDPR advies en Compliancy op alle afdelingen van uw bedrijf

- GDPR en AVG training voor alle betrokken en personeel

- Analyse en doorlichting van de activiteit, sturing, begeleiding aangaande persoonsgegevensverwerking,

- Webdesignadvies & conformiteitsverzorging,

- Uitbouwen van webshop of E-commerce mogelijkheden, die voldoen aan de wettelijke bepalingen inzake betalingsverkeer en privacy.

- Raadgeving omtrent digitale communicatie, marketing en content & consentstrategie,

- Opmaken van de juiste juridische documenten voor privacystatements, cookiesbeleid, commerciële en betalingsvoorwaarden, internationale verwerkingen...

- Samenwerking met uw huidige webdesigner om toch de wettelijke vereisten te bespreken en een analyse op te maken van het gegevensbeheer zoals cookies, IP-adressen, logs, en dergelijke.

 

Waarom is wdcom360 de beste keuze voor jou?

Creative digital consultancy for you !

De enige GDPR spcialist in de Antwerpse Noorderkempen ! Een DPO-as-a-service, huur je DPO in !

https://www.wdcom360.be

 

Meer over wdcom360:

Als DPO-as-a-service bieden we een GDPR advies aan voor bedrijven die niet thuis zijn in deze complexe europese wetgeving gestart in 2018.

Daar dit meestal ook te maken heeft met een digitale communicatiestrategie zoals website, online marketing bieden we deze mogelijkheden ook aan voor onze klanten.

Dus heb je een GDPR vraag, of wil je een eigen of nieuwe website, en je wil dat dit allemaal volgens deze strikte reglementering conform is , en boetes vermijden zal, dan ben je bij ons aan het goeie adres.

 

Wie gingen je voor?

Ieder bedrijf dat persoonsgegevensverwerking verricht. 

Persoonsgegevensverwerking bevindt zich op ieder afdeling van een bedrijf. Ook al denkt U het niet. 

Mijn jarenlange ervaring bij een multinational heeft dit meerdere malen bewezen dat deze privacygegevens zeer ruim aanwezig zijn in een bedrijf, teveel gedeeld worden zonder autorisatie, en opgeslagen worden tot in de eeuwigheid der eeuwen. 

Totdat uw bedrijf een digitaal lek of een intrusie ervaart...en dan ontstaat paniek want de boetes zijn enorm hoog. 

https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/professioneel

 

Door Walter van WDCOM360 05/02/2021
Blijf op de hoogte
Registreer je domeinnaam

Domeinnaam bij nomeo - vanaf 6€/jaar

.
Recente berichten
Eblog berichten