5 tips voor een succesvolle navigatie van je website

$article->title

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten waarom een goede navigatie zo van belang is. Niets is zo frustrerend als op een website terechtkomen waar je niet kan vinden wat je zoekt. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 37% van de bezoekers de website verlaten wanneer ze niet meteen wegwijs geraken op een website. Tijd om daar dus verbetering in te brengen!

1. Limiteer het aantal items in je navigatiebalk

De navigatiebalk is waarschijnlijk het eerste waar bezoekers op zoek zullen gaan naar informatie. Vaak is het aanbod zo overweldigend dat er al afgehaakt wordt nog voor ze de juiste informatie hebben gevonden. Door de navigatiebalk overzichtelijk te houden kunnen bezoekers sneller gericht op zoek gaan naar de informatie die ze nodig hebben.

2. Voeg een zoekfunctie toe aan je website

Bezoekers die weten wat ze willen maken vaak gebruik van de zoekfunctie op je website. Laat daarom geen enkele kans liggen en zorg voor een geoptimaliseerde zoekfunctie die je in een mum van tijd bij de juiste informatie brengt.

3. Maak gebruik van breadcrumbs

Wanneer je doorklikt op een website worden er vaak breadcrumbs getoond. Het wordt gebruikt als een navigatie op je website, bestaande uit links en verwijzingen van de huidige pagina tot aan de homepage. Door gebruik te maken van breadcrumbs zorg je voor structuur en zo weten mensen ook steeds waar ze op de website zitten. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer iemand via Google op een pagina landt die wat dieper ligt. Daarnaast zorg je ook voor een betere vindbaarheid in zoekresultaten. Kortom: Het is een handige manier voor bezoekers om te navigeren doorheen je website. 

4. Consistentie is key

Eigenlijk zou elke pagina een soortgelijke structuur moeten hebben. De reden daarvan is dat je makkelijk door hebt hoe er door een website genavigeerd moet worden. Je kan uiteraard voldoende variëren door verschillende afbeeldingen te gebruiken, de plaatsing van bepaalde zaken te veranderen en leuke titels te gebruiken. Maar de structuur zou grotendeels hetzelfde moeten blijven.

5. Zorg dat de navigatie ook mobiel goed werkt

Het responsief maken van een website wilt zeggen dat er een optimale weergave is op pc, tablet en smartphone. Uit onderzoek blijkt dat mobiele bezoekers sneller weg klikken, zorg daarom dat de navigatie van je website zeker responsief is!

Laat je het optimaliseren van je website liever aan één van onze professionals over? Dat kan! Vraag hier je offerte aan. 

Door Nomeo 26/08/2021
Blijf op de hoogte
Registreer je domeinnaam

Domeinnaam bij nomeo - vanaf 6€/jaar

.
Recente berichten
Eblog berichten