Klaar om je bedrijf een boost te geven?
Registreer nu en ga aan de slag!

Volledig gratis en vrijblijvend

Zet je expertise in de kijker

Geniet van meer naamsbekendheid

Registreer nu en ontvang gratis leads

Genereer gratis leads

Leads genereren als webdesigner kan je op verschillende manieren aanpakken. Je eigen website, on- en offline advertenties, nieuwsbrieven of sociale media zijn daar maar enkele voorbeelden van. Stuk voor stuk goede ideeën, maar ze vragen heel wat tijd, inspanning en geld. Dat weet je als webdesigner als geen ander.

Wat nu als je leads kan genereren én je terwijl concentreert op je core business? Dat kan via webdesigner.be: een handig platform dat jou nieuwe leads en klanten oplevert met een kleine inspanning. Het motto is eenvoudig. Goed groeien, dat is samen groeien.

De voordelen van webdesigner.be

Leads rechtstreeks in je mailbox

Volledig gratis

Geregistreerd in 2 minuten

Meer naamsbekendheid

Hoe kan je leads genereren op webdesigner.be?

1. Registreer je als webdesigner

Wil je nieuwe leads binnenhalen? Starten doe je door je te registreren als webdesigner. Ga naar het registratieformulier, vul je gegevens in en maak je gratis account aan. Nadien ontvang je alle log-ingegevens om je profiel te vervolledigen. Vertel meer over je bedrijf, duid je vakgebieden aan en creëer een portfolio. Je kan ons zelfs laten weten welke leads je het liefst ontvangt.
Doe inspiratie op
Vraag een offerte aan

2. Schrijf content voor extra zichtbaarheid

Als vakspecialist weet je dat content belangrijk is. Voor zoekmachines, maar vooral om je bezoekers te overtuigen dat jij dé webdesigner bent waarmee ze in zee willen gaan. Publiceer je af en toe content op webdesigner.be, dan geef je je persoonlijk profiel ook een extra boost in zichtbaarheid.

Wist je dat…

… we maandelijks een nieuwsbrief verzenden waarin we de nieuwste artikels opnemen? Je merkt het al: nog een extra opportuniteit om je naam op de kaart te zetten.

3. Volg je leads op

Hebben we interessante offerteaanvragen voor je binnengekregen? Die krijg je rechtstreeks in je mailbox toegestuurd. Via het dashboard van webdesigner.be kan je projecten accepteren, opvolgen of afwijzen. Je krijgt de sleutels helemaal zelf in handen.
Houd je mailbox in de gaten

Goede leads genereren? Ken je ideale klant

Kwaliteit boven kwantiteit. Het een kernspreuk die ook voor leadgeneratie geldt. Je wil matchen met een klant die bij jouw visie past, maar ook verwachtingen over het budget, vaardigheden en de locatie mogen niet te ver uit elkaar liggen.

Kortom: weten wie de goede klant is, brengt je een heel eind ver. Buyer persona's kunnen je daarbij helpen. Dat zijn duidelijke profielen van hoe je ideale klant eruitziet.

Wat brengen die buyer persona's je nu precies op? Via afgelijnde klantprofielen krijg je een duidelijk beeld van je doelgroep, wat ze verwachten en hoe jij hen als webdesigner kan helpen. En dat zorgt op zijn beurt voor een dienstverlening waarmee je klanten écht tevreden zijn.

Hoe kwalificeer je nieuwe leads?

Doe inspiratie op

Heb je je profiel volledig ingevuld en stroomt de ene na de andere nieuwe lead binnen? Dan is je account een verdiend succes. Maar wat doe je wanneer je de tijd niet hebt om achter elke lead aan te gaan?

Nieuwe leads kwalificeren helpt. Neem je buyer persona's er opnieuw bij en kijk welke leads aansluiten bij die klantprofielen en welke niet. Even belangrijk is dat je bepaalt of je de behoefte van een nieuwe lead kan beantwoorden. Je skills zijn een voortreffelijk vertrekpunt, maar ze moeten wel aansluiten op de noden van een nieuwe klant.

Merk je dat een lead niet helemaal bij je past? Durf die (voorlopig) diskwalificeren. Voorlopig, want een lead kan in de toekomst wel een passend project worden.

Van nieuwe lead naar nieuwe klant

Een interessante lead stuur je uiteindelijk ook een offerte. En dan is het wachten op een goedkeuring. Of is er meer?

Een goede opvolging is cruciaal om een nieuwe klant binnen te halen. Misschien moet het budget wat worden bijgesteld, of moet de timing van het project wat worden bijgestuurd. Een website of applicatie is voortdurend in beweging, dus je wil van meet af aan een duurzame verstandhouding creëren. You're in for the long run. Volg je vragen en opmerkingen van een nieuwe lead goed op, heb je er binnenkort een nieuwe klant bij.

Doe inspiratie op

Klaar om je business te laten groeien?

Zet je expertise in de kijker, vergroot je naamsbekendheid en genereer leads. Registreren is eenvoudig en volledig gratis.